ßßß
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 C .Do rondelka na średnim ogniu , dodajemy trochę oliwy z oliwek, a następnie podsmażamy boczek, dorzucamy rozmaryn, czosnek i cebulę i całość trzymamy na ogniu przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy mielone mięso i rozbijamy grudki drewnianą łyżką . Gotujemy przez kilka minut, aż do uzyskania brązowego koloru, a następnie wlewamy czerwone wino .W międzyczasie, odsączamy pomidory z zalewy i bardzo drobno je siekamy. Posiekane suszone pomidory, razem z pomidorami z puszki i pieprzem dodajemy do mielonego mięsa w garnku. Mieszamy i ugniatamy pomidory z puszki, aby się porozpadały. Przykrywamy rondel i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na godzinę. W połowie czasu zdejmujemy przykrycie, a jeśli uznamy, że sos jest za "suchy", dodajemy do niego trochę wody.Około 10 minut przed upływem czasu sosu w piekarniku , gotujemy spaghetti/bucatini zgodnie z instrukcją na opakowaniu . Odcedzamy , pozostawiając kubek wody z gotowania , a następnie przekładamy makaron na gorącą patelnię, razem z kilkoma łyżkami sosu i skrapiamy całość oliwą z oliwek. Dokładnie mieszamy. Nakładamy każdemu solidną porcję makaronu z dodatkową łyżka sosu na wierzchu i posypujemy startym parmezanem.