ßßß
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200. Od fasolki odcinamy końce łodyg. Wkładamy fasolę do dużego garnka z wrzącą wodą i odrobiną soli i gotujemy przez 3 do 4 minut. Odcedzamy i mieszamy z posiekaną cebulką i papryczkąJedną z cytryn kroimy na pół. Urywamy około metra folii kuchennej i składamy ją na pół, tak aby powstały 2 warstwy. Na środku kładziemy odcedzoną fasolkę, a na niej łososia, skórą do dołu. Skrapiamy oliwą z oliwek, polewamy sokiem z połowy cytryny, doprawiamy solą i pieprze.Czynności te powtarzamy z drugą porcją łososia. Obie paczuszki kładziemy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, w zależności od wielkości filetów. Po tym czasie wyjmujemy naszego łososia z piekarnika, odwijamy folię i sprawdzamy czy ryba jest już gotowa.Podajemy, bez skóry, z fasolką i ryżem.