ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z łososia norweskiego ze skórą 2 sztukcytryna 3 sztukzioła 5 łyżek stołowychsól morska według uznaniaoliwa według uznaniaWykonanie:Opłukane filety osuszyć. wyszorowane, sparzone cytryny, zetrzeć skórkę i pokroić w cienkie plasterki. Posiekane zioła (natka pietruszki, szczypiorek, estragon) wymieszać z łyżką soli morskiej. Filet łososia położyć skórką do dołu, natrzeć ziołami z solą i obłożyć plasterkami cytryny. Drugi filet tez natrzeć ziołami z solą i przykryć nim przygotowany pierwszy filet. Całość obwiązać nicią bawełnianą. Płat folii aluminiowej posmarować oliwą i szczelnie zawinąć łososia. Piec 60 minut w 175 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: