ßßß Cookit - przepis na Pieczony łosoś z cytryną po norwesku

Pieczony łosoś z cytryną po norwesku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z łososia norweskiego ze skórą 2 sztuk
cytryna 3 sztuk
zioła 5 łyżek stołowych
sól morska według uznania
oliwa według uznania
Wykonanie:
Opłukane filety osuszyć. wyszorowane, sparzone cytryny, zetrzeć skórkę i pokroić w cienkie plasterki. Posiekane zioła (natka pietruszki, szczypiorek, estragon) wymieszać z łyżką soli morskiej. Filet łososia położyć skórką do dołu, natrzeć ziołami z solą i obłożyć plasterkami cytryny. Drugi filet tez natrzeć ziołami z solą i przykryć nim przygotowany pierwszy filet. Całość obwiązać nicią bawełnianą. Płat folii aluminiowej posmarować oliwą i szczelnie zawinąć łososia. Piec 60 minut w 175 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12113/Pieczony-losos-z-cytryna-po-norwesku