Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
łososia norweskiego ze skórą 2 sztuk
cytryna 3 sztuk
zioła 5 łyżek stołowych
sól morska według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:Opłukane filety osuszyć. wyszorowane, sparzone
cytryny, zetrzeć skórkę i pokroić w cienkie plasterki. Posiekane
zioła (
natka pietruszki,
szczypiorek,
estragon) wymieszać z łyżką
soli morskiej. Filet
łososia położyć skórką do dołu, natrzeć
ziołami z
solą i obłożyć plasterkami
cytryny. Drugi filet tez natrzeć
ziołami z
solą i przykryć nim przygotowany pierwszy filet. Całość obwiązać nicią bawełnianą. Płat folii aluminiowej posmarować
oliwą i szczelnie zawinąć
łososia. Piec 60 minut w 175 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: