ßßß Cookit - przepis na Cukinia zapiekana z kaszą kuskus i szprotkami

Cukinia zapiekana z kaszą kuskus i szprotkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
kuskus 1 szklanek
twaróg 150 gramów
ser żółty 100 gramów
szprotki w oleju 1 puszka
oregano 1 łyżek deserowych
pomidory 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kasze zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia wody. Umyte, osuszone cukinie przekroić wzdłuż, wydrążony miąższ posiekać, obsmażyć na łyżce oleju i wymieszać z kaszą. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Dodać twaróg, połowę szprotek oraz oregano. Dobrze wymieszać. Masa napełnić cukinie, ułożyć resztę szprotek, posypać pokrojonym pomidorem, obłożyć żółtym serem pokrojonym w kostkę. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11669/Cukinia-zapiekana-z-kasza-kuskus-i-szprotkami