Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
kuskus 1 szklanek
twaróg 150 gramów
ser żółty 100 gramów
szprotki w
oleju 1 puszka
oregano 1 łyżek deserowych
pomidory 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kasze zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia
wody. Umyte, osuszone
cukinie przekroić wzdłuż, wydrążony miąższ posiekać, obsmażyć na łyżce
oleju i wymieszać z
kaszą. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Dodać
twaróg, połowę
szprotek oraz
oregano. Dobrze wymieszać. Masa napełnić
cukinie, ułożyć resztę
szprotek, posypać pokrojonym
pomidorem, obłożyć
żółtym serem pokrojonym w kostkę. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: