Wykonanie
Takie piękne naczynie wygrałam w konkursie na"Najsmaczniejsze danie",którego organizatorem był miesięcznik"Czas na Wnętrze"a kulinarnym ekspertemBeata LipovKonkurs znajduję się na tej oto stronie klika ja bardzo, bardzo dziękuję za tak miłą niespodziankę p. Agacie, która przesłałami tą przemiłą wiadomość, p.
Beacie za wybór właśnie mojej pizzerinki przepis i oczywiście za możliwość wzięcia udziału z konkursie..wszystkim, którzy się do tego przyczynili!Jest super...dzięki wielkie!* Zdjęcie pochodzi ze strony Czas na Wnętrze


mojego przepisuSkładniki: na 4 osoby1 opakowanie
ciasta francuskiegoopakowanie
pomidorków koktajlowych1 średniej wielkości
cukinia1/2 szklanki startego
żółtego serakilka gałązek świeżego
rozmarynuser pecorino na wierzch
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować,pociąć na kwadraty o
boku 6 cm, zawinąć każdy bok do środka.Boki posmarować
wodą, posypać startym
żółtym serem środek ciasta i ułożyć połówki
pomidorów orazpociętą na cienkie plastry
cukinię.Oprószyć
solą i
pieprzemPiec w temperaturze 160' przez 20 minut.Po wyciągnięciu z piekarnika zetrzeć na wierzch
ser pecorino i udekorować gałązkami
rozmarynu.Smacznego!