ßßß
 
            
         Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Szorujemy marchewki pod bieżącą wodą. Kroimy je wzdłuż na pół i umieszczamy w dużej misce. W osobnej misce mieszamy oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn, musztardę, miód, sól i pieprz. Mieszamy do uzyskania gładkiej emulsji i polewamy nią warzywa. Rozkładamy wszystko w jednej warstwie na płytkiej blasze wyłożonej papierem do pieczenie. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut, obracając raz lub dwa razy, aż marchewki zmiękną i uzyskają piękny złoty kolor. Posypujemy pietruszką i od razu podajemy.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 C. Szorujemy marchewki pod bieżącą wodą. Kroimy je wzdłuż na pół i umieszczamy w dużej misce. W osobnej misce mieszamy oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn, musztardę, miód, sól i pieprz. Mieszamy do uzyskania gładkiej emulsji i polewamy nią warzywa. Rozkładamy wszystko w jednej warstwie na płytkiej blasze wyłożonej papierem do pieczenie. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut, obracając raz lub dwa razy, aż marchewki zmiękną i uzyskają piękny złoty kolor. Posypujemy pietruszką i od razu podajemy.