Wykonanie
Dni wypełnione radosnym gwarem a to dziecka a to rodzinki.Aura jesiennego słońca dobrze wpływa na ogólne samopoczucie.I to poczucie że się tak bardzoooo kochaaaaaaaaa.Jesienna zupa marchewkowa z dodatkiem
czerwonej fasoli,
curry i
fety.Przepis na 1 dużą porcję1 spora
marchewok 1 i 1/2 szkl.
bulionu wege1/2 cebuli/garść
czerwonej fasoli(może byc puszkowana)ząbek
czosnkuplasterek
sera żółtego/topionego1 łyżeczka
currysól,
pieprz cytrynowyNa patelni szklimy
cebulę i
czosnek.Gdy nabiorą złocistego koloru wrzucamy pokrojoną w talarki
marchew.Chwilkę smażymy po czym zalewamy
bulionem i wsypujemy
fasolkę.Dusimy aż
marchew zmięknie.Na koniec doprawiamy.Studzimy i blendujemy(ewentualnie dolewamy
wody) i podgrzewamy ponownie.W miseczce podajemy z
fetą.A moje miseczki to prezent od Taty.Dziś ich debiut na blogu ^^
