ßßß
czas przygotowania: 35 minutCzego potrzebujesz na 4 porcję?6 dużych marchewek, obranych i pokrojonych750 ml wody (lub bulionu)2 ząbki czosnku, startesól, pieprzparę listków suszonej lub świeżej szałwi1 łyżka masłaCo teraz?1. Zalej marchewkę, czosnek wodą i gotuj, aż wszystko będzie miękkie ok. 30 minut.2. Zmiksuj całość na gładką masę. Dopraw do smaku.3. W międzyczasie rozpuść masło. Zaraz jak zacznie się topić wrzuć listki szałwi i smaż parę sekund z obu stron. Ta część wymaga dużej ostrożności, ponieważ wystarczy chwila nieuwagi, żeby spalić zioła. Odsącz szałwię na papierowym ręczniku.4. Udekoruj szałwią zupę i podawaj.
Carrot soup with buttery sagepreparation time: 35 minutesWhat do you need for 4 serving?6 large carrots, peeled and chopped750 ml of water (or broth)2 cloves of garlic, gratedsalt and peppera few leaves of dried or fresh sage1 tablespoon butterWhat now?1 Pour water over the carrots, garlic and cook until everything is tender - about 30 minutes.2 Blend all until smooth. Season to taste.3 In the meantime, dissolve the butter. As soon as it starts to melt throw sage leaves and fry a few seconds on both sides. This part requires extreme caution because just a moment of inattention and your herbs will be burnt. Drain the sage on a paper towel.4 Decorate soup with herbs and serve.