Wykonanie

czas przygotowania: 35 minutCzego potrzebujesz na 4 porcję?6 dużych
marchewek, obranych i pokrojonych750 ml
wody (lub
bulionu)2 ząbki
czosnku, starte
sól,
pieprzparę listków suszonej lub świeżej
szałwi1 łyżka
masłaCo teraz?1. Zalej
marchewkę,
czosnek wodą i gotuj, aż wszystko będzie miękkie ok. 30 minut.2. Zmiksuj całość na gładką masę. Dopraw do smaku.3. W międzyczasie rozpuść
masło. Zaraz jak zacznie się topić wrzuć listki
szałwi i smaż parę sekund z obu stron. Ta część wymaga dużej ostrożności, ponieważ wystarczy chwila nieuwagi, żeby spalić
zioła. Odsącz
szałwię na papierowym ręczniku.4. Udekoruj
szałwią zupę i podawaj.

Carrot soup with buttery sagepreparation
time: 35 minutesWhat do you need for 4 serving?6 large carrots, peeled and chopped750 ml of water (or broth)2 cloves of garlic, gratedsalt and peppera few leaves of dried or fresh sage1 tablespoon butterWhat now?1
Pour water over the carrots, garlic and cook until everything is tender - about 30 minutes.2 Blend all until smooth. Season to taste.3 In the meantime, dissolve the butter. As soon as it starts to melt throw sage leaves and fry a few seconds on both sides. This part requires extreme caution because just a moment of inattention and your herbs will be burnt. Drain the sage on a paper towel.4 Decorate soup with herbs and
serve.