Wykonanie
I znowu coś na słodkoale połowa przepisów na tymże blogu wypełniać będą ciasta,
ciasteczka...jednym słowem najrózniejsze wypiekiPrzepis na babkę znaleziony w jakimś kuchennym dodatku do gazety w orginale jest
mak ale ja dodaje
wiórki kokosoweW
sumie ta właśnie babka przyczyniła się do powstania "
Cukierenki u Ani"to ona zasmakowała tak moim "Pasterzom"że wpadli na pomysł własnej "mini-
cukierenki"przepis na dużą formę z kominem6
jajekkostka
margaryny1 i 1/2 szkl.
mąki1 szkl.
wiórków kokosowych1 szkl.
cukru6 łyżek
oleju2 łyżki
kakaoszczypta
soliproszek do pieczeniaMasło ucieramy z
cukrem i
żółtkami na puszystą masę.Dodajemy
olej,łyżeczkę
proszku do pieczeniaoraz
mąkę.
Białka ubijamy na sztywną pianęDodajemy do ciasta i delikatnie mieszamyCiasto dzielimy na trzy części:do pierwszej dodajemy wiórkido drugiej
kakaoa trzecią zostawiamy bez dodatkówDo wcześniej wysmarowanej formy wlewamy kolejno wszystkie trzy porcje ciastaPieczemy ok 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180stopniStudzimy i prószymy
cukrem pudrem
