Dziś mój ulubiony pęczak z gulaszem z cukinii . Przedstawiam wie wersje , pierwsza wersja nie została zjedzona w całości , więc żeby łatwiej było odgrzać potrawę powstała wersja druga - czyli pomieszana :)1/2 woreczka kaszy pęczak / przygotować wg opisu na opakowania /1 spora cukinia1 puszka pomidorów1 czerwona cebula1 łyżeczka płatkówchiliRoyalBrand1 przyprawaKurczak z Hajfy RoyalBrand / przyprawa jest bardzo aromatyczna : liść laurowy , goździki , kora cynamonowa i kardamon .oliwa do podsmażeniaCebulę pokroić drobno i lekko podsmażyć na patelni . Cukinię obrać ze skórki , wydrążyć pestki i pokroić w 1 cm kostkę , dodać do cebuli . Lekko poddusić , dodać pomidory z puszki wraz z zalewą . Przyprawić płatkamichili i rozpuszczona w szklance wodyprzyprawą "Kurczak z Hajfy " . Moja potrawa ma charakter wegetariański , ale znakomicie może sprawdzić się również z podsmażonym kurczakiem . Dusimy na małym ogniu do miękkości cukinii .W pierwszej wersji :W drugiej wersji :