ßßß
Nie jadłam jej od 100 lat , a przecież jest taka pyszna i do tego doskonałe źródło białka . Prosta i nieskomplikowana , szczególnie kiedy idzie się na prościzną i używa gotowy sos pomidorowy z Pudliszek.
SKŁADNIKI :1/2 woreczka fasoli Jaś2 kiełbasy paprykowe lub z pieprzemsos pomidorowy1 łyżka majeranku1 cebulaolej do podsmażenia cebuli1 łyżeczka pasty chili /opcjonalnie/świeżo mielony czarny pieprz
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc . Na drugi dzień zlewamy wodę , nalewamy nowej i solimy . Gotujemy do miękkości .Na patelni podsmażamy cebulkę i kiełbaskę pokrojoną w talarki . Zalewamy sosem , dodajemy ugotowaną fasolę i doprawiamy majerankiem i pieprzem . Jeśli sos jest za gęsty dolewamy odrobinę wody.