TORT TOFFISkładniki na biszkopt :6 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej tortowej2 łyżki kakao1/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub budyńtoffi2 łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki na krem toffi :1 puszka masy kajmakowej o smaku toffi lub 1 puszka mleka kondensowanego słodzonego ( do garnuszka wlewamy wodę.wkładamy zamkniętą puszkę z mlekiem i gotujemy na małym ogniu około 3 godzin ,należy pamiętać aby puszka była całkowicie pokryta cały czas wodą, po 3 godzinachwyjmujemy puszkę z wody , studzimy i otwieramy . Najlepiej przygotować sobietaką masę toffi dzień wcześniej . )60 g serka mascarpone . ( ilość serka zależy od tego jaką konsystencjękremu chcemy uzyskać ) .Składniki na krem śmietankowy :1/2 l śmietanki kremówki1 cukier waniliowy 16 g1 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody.(Żelatynę namaczamy w 1/3 szklance zimnej wody i za pomocą mikrofalówkiustawiając ja na 90 stopni i 30 sekund rozpuszczamy żelatynę , lub wstawiamygarnuszek z namoczoną żelatyną do większego garnka z gotującą wodą , mieszamyżelatynę do czasu aż się rozpuści .)Jeżeli chcesz poznać dalszą wersję przepisu na ten smaczny tort napisz [email protected]