Wykonanie
Czy
pita musi być podana zawsze w wersji mięsnej? Stwierdzam, że z
rybą smakuje bardzo dobrze...zapraszam :)

Składniki:600 g
filetów rybnych,5 łyżek
mąki,2
jajka,
sól,
pieprz do smaku,Dodatkowo:
pomidor pokrojony w plasterki,
ogórek pokrojony w plasterki,
rzodkiewka,
czerwona cebula pokrojona w krążki,kilka liści
sałaty,
Pita-przepis znajdziecie tu.
Rybę zmiel w blenderze na drobno, dodaj
mąkę,
jajka i dopraw do smaku
solą i
pieprzem.Wymieszaj masę, smaż kotleciki na rozgrzanym
oleju z obu stron na złoty kolor.Kotleciki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Podaj kotleciki z
pitą, warzywami i
sosem czosnkowym.Smacznego :)