Chciałam zaproponować surówkę na ciepło z boczkiem. Jest rewelacyjna...idealnie pasuje do roladek mięsnych i klusek, a także do ziemniaków i "kotleta".Spróbujcie a nie pożałujecie ;)Składniki:1 kg czerwonej kapusty,2 łyżki octu balsamicznego,około 150 g boczku pokrojonego w kostkę,1 duża cebula,2 łyżki smalcu,sól i pieprz do smaku,Kapustę drobno poszatkuj.Na patelni rozgrzej smalec, wrzuć boczek i podsmaż tak aby trochę się wytopił i powstały chrupiące skwarki.Cebulę obierz i pokrój w grubą kostkę dodaj do boczku i smaż na złoty kolor.Do cebuli i boczku dodaj poszatkowaną kapustę oraz ocet balsamiczny- wymieszaj (ocet odparuj) następnie dodaj 1/3 szklanki wody i duś kapustę do miękkości.Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podaj na gorąco.Smacznego :)