Wykonanie
Danie powstało znów przez przypadek :) Miałam upiec udka z
pieczarkami i
cebulą...dodałam jeszcze
kapustę i wyszło smaczne danie.
Kapusta była miękka, ale nie rozpadała się- wyszła idealna.Zapraszam :)

Składniki:1 kg pałek z
kurczaka,2
marchewki,1 duża
cebula,1/2 główki
kapusty,250 g
pieczarek,1 łyżeczka
kminku,
sól,
pieprz do smaku,1 łyżka
masła,
olej rzepakowy do smażenia,Pałki z
kurczaka myję, osuszam na papierowym ręczniku (ja ściągam skórę-nie lubię się bawić w wybieranie
piór i pałek) i oprószam
solą i
pieprzem.

W garnku rozgrzewam
olej, dodaję łyżkę
masła, czekam aż się rozpuści i obsmażam pałki z
kurczaka. Pałki odkładam na talerz.
Kapustę grubo szatkuję,
marchew obieram i kroję w kostkę.
Pieczarki oczyszczam, kroję w plasterki.
Cebulę obieram i kroję w piórka.

Na tłuszcz pozostały po smażeniu pałek wrzucam kolejno
cebulę- chwilę podsmażam, następnie dodaję
pieczarki, gdy już trochę
wody odparuje dodaję
marchew i
kapustę.

Chwilkę obsmażam, doprawiam
kminkiem oraz
solą i
pieprzem.

Przekładam do naczynia żaroodpornego, na warzywach układam obsmażone
mięso. Piekę pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 30-35 minut.Podaję z
ziemniakami z
wody.Smacznego :)