Wykonanie
Pochwała prostoty! Łatwy i szybki sposób na jedną z najpopularniejszych
polskich ryb.Potrawa jest niezwykle aromatyczna za sprawą dodania do podsmażonych
porów śmietany i sosu
chili. Przygotowana w ten sposób
ryba rozpływa się w ustach.

Składniki:500 g
filetu z dorsza,2
pory,1 łyżka sosu
chili,5 łyżek
śmietany,2 łyżki
masła lub 1 łyżka
oleju rzepakowego,1 łyżka posiekanego
koperku,1 łyżka
mąki ziemniaczanej,
sól i
pieprz do smaku,
Filety z dorsza umyj, osusz a następnie oprósz
solą i
pieprzem.

Przełóż do naczynia żaroodpornego .
Pory umyj, pokrój w plasterki i podsmaż na
oleju, przykryj nimi
rybę i wstaw do nagrzanego do 180 ºC piekarnika na 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z sosem
chili,
mąką ziemniaczaną i
koperkiem.sosem polej
rybę i zapiecz ją jeszcze 10-12 minut w piekarniku.

Podaj z
ryżem.Smacznego :)