Wykonanie
Jeszcze na blogu nie było
krewetek, teraz będą....pierwszy raz posmakowały mi jak
jadłam paelle w Barcelonie i tak już zostało.Miałam ochotę na coś lekkiego z dodatkiem
czosnku, z tego co wyczytałam w internecie fajnie się z nim komponują, no i nie byłabym sobą gdybym nie pokombinowała trochę. Zapraszam :)

Składniki-tylko dla 2 osób:
papryczka chili,3 łyżki
oliwy z oliwek,350 g
krewetek,2
szalotki,1 ząbek
czosnku,2 dojrzałe
awokado,1
limonka,1
ogórek,2
pomidory,
sałata (u mnie
rukola),
Papryczkę chili umyj, usuń nasionka i drobniutko posiekaj.
Czosnek i
szalotki drobno posiekaj.

Na patelni rozgrzej
oliwę wrzuć
cebulkę i
czosnek, chwilkę smaż, dodaj
krewetki i smaż max 4 minuty.
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w dużą kostkę-
skrop sokiem wyciśniętym z
limonki, (zapobiegnie ściemnieniu
awokado) wymieszaj.
Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki.
Ogórka i
pomidora pokrój w kostkę, dodaj do
sałaty.Do
salaty dodaj posiekaną
chili,
awokado i usmażone
krewetki-wymieszaj.Podaj ze świeżym
pieczywem.

Smacznego :)