Wykonanie
Dzisiaj proponuję wam pyszną
karkówkę, przygotowałam ją w szybkowarze, ale można również dusić ją w zwykłym garnku- tylko zajmuje to trochę więcej czasu.Zapraszam :)

Składniki:6 plastrów
karkówki,250 g brązowych
pieczarek,
cebula,
żółta papryka,
zielona papryka,4
pomidory,3
ogórki konserwowe,3 łyżki
mąki,
olej rzepakowy do smażenia,
sól,
pieprz do smaku,

Plastry
karkówki rozbij tłuczkiem na "ładne" kotlety. Oprósz
solą i
pieprzem.

Kotlety obtocz w
mące, a następnie usmaż na złoty kolor.
Pieczarki oczyść i pokój w plasterki,
cebulę obierz i pokrój w piórka.

Podsmaż na
oleju pieczarki i
cebulę,następnie dodaj pokrojone w kostkę
pomidory oraz
ogórki pokrojone w plasterki.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w cienkie paseczki dodaj do pozostałych warzyw.

Do szybkowaru lub garnka przełóż kotlety.

Na kotlety wyłóż warzywa, dolej 100 ml
wody.

Zamknij szybkowar, ustaw na poziom 2 i gotuj 15 minut. Jeśli będziesz gotować w zwykłym garnku- sprawdzaj co jakiś czas, czy
mięso jest miękkie powinno zająć to około 60 minut.Po ugotowaniu dopraw do smaku
solą i
pieprzem. Podaj z
ziemniakami.Smacznego.