Wykonanie
            Miałam ochotę na coś słonego i szybkiego. Padło na racuchy...ale pomyślałam dlaczego by nie spróbować na ostro, w lodówce 
pieczarki i 
ser, więc do dzieła....

Składniki:300 gram 
mąki,40 gram 
drożdży,szczypta 
soli,1 łyżka 
cukru,1 
jajko,1,5 szklanki 
mleka,6 
pieczarek,
żółty ser wg uznania,
pieprz do smaku,
Mąkę przesiewamy do miski, robimy dołek, kruszymy 
drożdże, zasypujemy je 
cukrem i wlewamy połowę letniego 
mleka. Miskę przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia.W międzyczasie oczyszczamy 
pieczarki i kroimy w plasterki, następnie podsmażamy na małej ilości 
oleju.Do zaczynu 
drożdżowego dodajemy pozostałe składniki na ciasto i całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.

Dodajemy usmażone 
pieczarki i starty 
żółty ser, mieszamy, doprawiamy do smaku i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.Na rozgrzany na patelni 
olej nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy na wolnym ogniu z obu stron.

Usmażone racuszki można podać z pikantnym 
keczupem.

Smacznego:)