Nie przepadam za ananasem czy brzoskwinią z puszki podanymi w deserach. Jednak ananas w pizzy hawajskiej czy kurczak w brzoskwiniach smakuje mi bardzo. To połączenie wytrawnego smaku mięsa ze słodycząowoców ma w sobie coś magicznego. Gdy natrafiłam na przepis sałatki z mandarynkami wiedziałam, że będzie mi pasowała. Nie robiłam jeszcze sama tortellini ale będę musiała spróbować. Póki co, użyłam pierożków z szynką parmeńską ze sklepu. Sałatka świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu albo jako przekąska na imprezę. Lekko zmieniłam oryginalny przepis wykorzystując składniki, które miałam w domu. Ja zabiorę ją jutro do pracy.Składniki:opakowanie tortellini z szynką parmeńskąpęczek szczypiorkupuszka mandarynekpuszka groszku (lepszy byłby mrożony)4 parówki z szynki (w oryginale była szynka)currysólpieprzmajonezPierożki tortellini ugotowałam wg zaleceń na opakowaniu. Odsączyłam groszek i mandarynki z tym, że sok z mandarynek odłożyłam. Pokroiłam drobno szczypiorek i parówki. Majonez wymieszałam z dwoma łyżkami soku mandarynkowego i łyżką curry, doprawiłam solą i pieprzem. Polałam sosem sałatkę. Najlepsza będzie gdy trochę poleży w lodówce i składniki się przegryzą.