Wykonanie
Olej Kujawski z
pomidorami,
czosnkiem i
bazylią jest świetny. Ma intensywny
pomidorowy smak i aromat, tak intensywny, że wystarczy żeby nie dodawać żadnych przypraw do farszu tej lasagne! Ten polubiłam najbardziej i jestem pewna, że zagości na mojej półce na stałe.

Składniki:
olej Kujawski z
pomidorami,
czosnkiem i
bazylią0,5 kg
mięsa mielonego2 puszki
pomidorów4 łyżki
kaparów1
cebulamakaron lasagne
sos beszamelowy (przepis w tym
poście)
serWymieszać
olej, aby jak najwięcej
pomidorów wypłynęło na patelnię. Na
oleju podsmażyć
cebulę. Kiedy się zeszkli, dodać
mięso. Dodać
pomidory i
kapary. Posolić, popieprzyć. Przygotować beszamel. Naczynie żaroodporne wykładać na zmianę warstwami
makaronu i
mięsa, polewając każdą warstwę
makaronu gorącą
wodą. Na ostatnie płaty
makaronu wylać beszamel i posypać
serem. Zapiekać 30-40 minut, do zrumienienia
sera. Podawać jak najprędzej c:

ten przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.