Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegolazanie 1 sztuk
mięso mielone 400 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa według uznania
pomidory 1 puszka
wino białe wytrawne 125 mililitrów
sos beszamelowy 1 sztuk
parmezan według uznaniaWykonanie:Płaty
makaronu, nawet jeśli tego przepis nie zaleca, chwilę pogotować lub choćby na kilka minut wrzucić do wrzątku, osączyć i dopiero przekładać nadzieniem. wtedy potrawka na pewno nie będzie w środku surowa.Farsz:
mielone mięso przesmażyć na
oliwie z posiekana
cebulą i
czosnkiem i poddusić z puszka
pomidorów oraz
winem.W naczyniu żaroodpornym układać kolejno
makaron, farsz i sos, a całość obficie posypać tartym
parmezanem. Zapiekać ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło.Uwagi:Do farszu można tez dodać 1-2 pokrojone
marchewki lub 1/2 bulwy fenkułu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: