ßßß Cookit - przepis na Klasyczne lazanie

Klasyczne lazanie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
lazanie 1 sztuk
mięso mielone 400 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa według uznania
pomidory 1 puszka
wino białe wytrawne 125 mililitrów
sos beszamelowy 1 sztuk
parmezan według uznania
Wykonanie:
Płaty makaronu, nawet jeśli tego przepis nie zaleca, chwilę pogotować lub choćby na kilka minut wrzucić do wrzątku, osączyć i dopiero przekładać nadzieniem. wtedy potrawka na pewno nie będzie w środku surowa.
Farsz: mielone mięso przesmażyć na oliwie z posiekana cebulą i czosnkiem i poddusić z puszka pomidorów oraz winem.
W naczyniu żaroodpornym układać kolejno makaron, farsz i sos, a całość obficie posypać tartym parmezanem. Zapiekać ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło.
Uwagi:
Do farszu można tez dodać 1-2 pokrojone marchewki lub 1/2 bulwy fenkułu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9621/Klasyczne-lazanie