ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegolazanie 1 sztukmięso mielone 400 gramówcebula 1 sztukczosnek 1 ząbkioliwa według uznaniapomidory 1 puszkawino białe wytrawne 125 mililitrówsos beszamelowy 1 sztukparmezan według uznaniaWykonanie:Płaty makaronu, nawet jeśli tego przepis nie zaleca, chwilę pogotować lub choćby na kilka minut wrzucić do wrzątku, osączyć i dopiero przekładać nadzieniem. wtedy potrawka na pewno nie będzie w środku surowa.Farsz: mielone mięso przesmażyć na oliwie z posiekana cebulą i czosnkiem i poddusić z puszka pomidorów oraz winem.W naczyniu żaroodpornym układać kolejno makaron, farsz i sos, a całość obficie posypać tartym parmezanem. Zapiekać ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło.Uwagi:Do farszu można tez dodać 1-2 pokrojone marchewki lub 1/2 bulwy fenkułu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: