ßßß
Składniki:2 filety z kurczaka1/2 opakowania suszonych śliwek1/2 szklanki kaszy kuskus2 łyżki miodu1/2 pomidora2-3 rzodkiewki1/2 papryki1/2 szklanki gorącego bulionu warzywnego1/2 cytrynyPrzyprawy (bazylia, zioła prowansalskie, pieprz)Oliwa z oliwekKuskus wsypujemy do miski i zalewamy gorącym bulionem, ok. centymetr nad kaszę, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.Dodajemy pokrojone warzywa, przyprawy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem.Filety myjemy, osuszamy, doprawiamy, kroimy w kostkę i smażymy. Mięso przekładamy na durszlak, aby pozbyć się tłuszczu, który wytopił się podczas smażenia, następnie z powrotem przekładamy je na suchą, gorącą patelnię.Dodajemy pokrojone śliwki oraz miód. Smażymy kilka minut.Mięso podajemy z kaszą.Smacznego!