Wykonanie
Obejrzałam ostatnio przezabawną reklamę firmy ubezpieczeniowej. Akcja rozgrywa się w Północnej Korei, podczas przygotowań do defilady. Dawno się tak nie śmiałam:) Polecam!Tym razem postawiłam na połączenie
cukinii z
rybą. Delikatne
mięso, warzywa i
zioła sprawiają, że danie jest bardzo lekkie, aczkolwiek sycące. To moje małe pożegnanie lata;) Przepis znaleziony w gazetce "Przyślij przepis", dodaję go do akcji "
Cukinia 2011 " (Edith).
Składniki :4 filety ulubionej
rybyCukinia15 dag
pieczarekCebulaPapryka2 ząbki
czosnku4
pomidoryŻółty serPrzyprawy (
pieprz,
oregano,
zioła prowansalskie,
bazylia)
OliwaCukinię kroimy w plasterki i przesmażamy. Wykładamy na dno wysmarowanego
oliwą naczynia żaroodpornego, doprawiamy.Filety oprószamy
przyprawami i smażymy. Układamy na
cukinii.
Cebulę,
paprykę,
pieczarki,
czosnek kroimy i podsmażamy. Warzywami posypujemy
rybę, doprawiamy.
Pomidory kroimy i układamy na wierzchu zapiekanki. Posypujemy
startym serem.Zapiekamy 40 minut w 180 st. C.Smacznego!