ßßß

Składniki:Ciasto:50 dag mąki (u mnie krupczatka)90 g cukruJajko2 łyżeczki suchych drożdży (1/3 opakowania świeżych)Łyżeczka soli1 1/8 szklanki letniego mlekaNadzienie:150 g mielonego twaroguKilka śliwek ( Kasia drożdżówki robiła wyłącznie z jagodami - 20 dag)Kilka plasterków ananasaKilka małych brzoskwinek2 łyżeczki mioduŁyżeczka cukru waniliowegoDrożdże (świeże) rozpuszczamy w odrobinie mleka.Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy przykryte ściereczką, w ciepłe miejsce na 45-60 minut.Międzyczasie ser mieszamy z miodem i cukrem waniliowym. Owoce kroimy w cząstki.Ciasto rozwałkowujemy, powinien powstać nam kwadrat. Rozmasowujemy na nim ser, pozostawiając wolne 2 cm z każdego brzegu. Posypujemy ciasto owocami i zwijamy w rulon, który kroimy na 12-15 części.Układamy je na wysypanej mąką blasze i odstawiamy, przykryte ściereczką, na 30 minut w ciepłe miejsce.Pieczemy 25 minut w 190 st. C.Smacznego!