Wykonanie
Bardzo dziękuję Shy, Zauberi, Domi oraz Judik1119 za wyróżnienie:) Miło mnie zaskoczyłyście:) Wybaczcie, że przerwę łańcuszek i nikogo nie
będę nominować, ale mam wrażenie, że zabawa gościła już na każdym blogu:)

1. Urodziłam się podczas ważnego międzynarodowego meczu piłkarskiego:)2. Jestem kibicem, zdzieram gardło na meczach:) Wierzę uparcie, że Polska wygra - zawsze i wszędzie! Mimo iż często śpiewam "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało",
serce krzyczy: "już za 4 lata, już za 4 lata, Polska będzie Mistrzem Świata"! Głównie kibicuję ekipie narodowej (piłka nożna, siatka, piłka ręczna, pływanie itd).3. Odkąd nauczyłam się czytać, książka stała się nieodłącznym towarzyszem mojego życia. Czytam nałogowo, kiedy się tylko da i gdzie się da:)

4. Uwielbiam grać w gry komputerowe, nie uważam ich za "głupią stratę czasu". Są one jak książka interaktywna, w której można
mieć wpływ na zakończenie:) A ile emocji potrafią dostarczyć! :)5. Do mojej kuchni wstęp wzbroniony mają:
kminek i
koperek.6. Od kilku lat kolekcjonuję przepisy - mam już ich tyle, że czasem się boję, że mi życia nie starczy, aby je wypróbować:)7. W Mr.T (potocznie zwanego moim Mężem;) zakochałam się od pierwszego wejrzenia:)

Cudowny aromat rozchodzący się po mieszkaniu i radość z małych pulchnych kuleczek to esencja niektórych wieczorów. Później już tylko zadowolony brzuszek i błogi uśmiech na twarzy:) Przepis na pyszniutkie bułeczki wypatrzyłam na blogu Majanki (dzięki!!:) Nie trzeba ich polewać rozbełtanym
jajkiem - ja zrobiłam to z przyzwyczajenia.

Składniki :30 g świeżych
drożdży5 łyżek
cukru1/3 szklanki ciepłego
mlekaJajkoSzczypta
soli1,5 szklanki
mąki3 łyżki
kakao3 łyżki
śmietany kremówki (pominęłam, zastąpiłam ją
mlekiem)2-3 łyżki
bułki tartejDrożdże dokładnie wymieszać z
mlekiem,
cukrem,
jajkiem i
solą.Wlać do przesianej
mąki.Zagnieść ciasto, starannie wyrabiać kwadrans. Podzielić na dwie części.Do jednej dodać
kakao wymieszane ze
śmietanką (lub z
mlekiem).Oba ciasta przełożyć do misek, przykryć ściereczkami i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce.Uformować kulki (najlepiej taką samą liczbę z obu ciast).Małą formę wysmarować
masłem, oprószyć
bułką tartą i wyłożyć na przemian jasne i ciemne kulki. Odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.Piec 20-25 min. w 180 st. C.Smacznego!