Wykonanie

Składniki:1
królik1 pęczek
włoszczyzny1
cebula2 łyżeczki
mąki1 szklanka
bulionu warzywnego1 szklanka
śmietany 18%olej do smażenia
ziele angielskieliście laurowesól,
pieprzrozmarynWykonanie:
Królika umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Każdą porcję natrzeć
solą,
pieprzem i
rozmarynem, zarumienić na patelni i przełożyć do rondla. Dodać obraną, pokrojoną w kostkę
cebulę, obraną, pokrojoną w paski
włoszczyznę, podlać
bulion, dodać kilka
liści laurowych i
ziele angielskie. Całość dusić na małym ogniu do miękkości około 50 minut.
Śmietanę rozmieszać z
mąką, dodać do
mięsa, doprawić
solą i
pieprzem, dusić aż
mięso będzie miękkie.Smacznego!