ßßß
Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami.Składniki:2-3 osobypodwójny filet z piersi kurczaka1-1,5 łyżki miodu1,5 łyżki musztardy1,5 łyżki keczupu1 duży ząbek czosku (posiekany)2 łyżki oliwy z oliweksólświeżo zmielony pieprzgałązka świeżego rozmarynupapryka w proszkukurkumaszczypta curryWykonanie:Myjemy mięso, następnie oczyszczamy mięso z błonek i tłuszczu. W miseczce mieszamy miód, musztardę, keczup, czosnek, oliwę i wszystkie przyprawy. Do marynaty dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut.