Wykonanie
Lubicie nadziewane skrzydełka? oto mój dzisiejszy obiad, podany z
ziemniakami i bigosem.

Składniki:- 7 skrzydełek- 400g chudego gotowanego
mięso, może być z rosołu-
natka pietruszki według uznania-
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie,
majeranek - do smaku- 1/2 łyżeczki
cukru- 1/2 łyżki
bułki tartej- 3
jajka- 1 łyżeczka
masła- 1/2
cebula- garstka
suszonych grzybków- niekoniecznieWykonanie:Ze skrzydełek
ostrym nożykiem wycinamy kostki, te cienkie kostki można zostawić, ale ja lubię jak są. Mielimy
mięso, drobno siekamy
pietruszkę roztrzepujemy
jajka dodajemy
zioła,
masło i dokładnie mieszamy. Nadziewamy wydrążone skrzydełka i na końcu, albo zszywamy albo zapinamy wykałaczką. Na wierzchu posypałam trochę czerwoną
słodką papryką i wkładamy do rękawa.Pieczemy w temp 180 stopni, ja w moim piekarniku piekłam godzinę (nie mam termoobiegu).






