Wykonanie
Nadszedł weekend więc postanowiłam upiec coś słodkiego na deser, w sam raz do jesiennej
kawki,
herbatki a może grzanego wina? Powstały dziś pyszne muffinki- połączenie
kakao,
czekolady,
cynamonu i
gruszki <3 Bo
gruszki to ja uwielbiam ale jem tylko te twarde i soczyste a moje przywiezione z domu swoje odleżały więc nadawały się tylko do przerobienia. Muffinki wizualnie może nie są zbyt urodziwe bo piekarnika na stancji nie pierwszej nowości i piecze jak chce ale w smaku ah dawno tak się nie zachwycałam zwykłymi muffinkami :D:DOwsiano-
cynamonowe muffinki z
gruszką(10 sztuk)

2 szklanki
płatków owsianych0,5 szklanki
otrębów0,5 szklanki
kakao rozpuszczalnegołyżeczka
cynamonu1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1
jajko3/4 szklanki
mleka1/4 szklanki
oleju2 dojrzałe
gruszki5 kostek
gorzkiej czekolady
Płatki i
otręby wrzucić do pojemnika blendera z przykrywką i zmielić drobno na coś w rodzaju
mąki.Wsypać do dużej miski. Dodać
kakao,
cynamon i
proszek do pieczenia. Wymieszać.Do suchych składników dodać mokre-
jajko,
olej i
mleko i dokładnie wymieszać.
Gruszki obrać i pokroić w małą kostkę, kostkę
czekolady przekroić na pół albo na 3 części.Do silikonowych foremek nałożyć ok. łyżkę masy na to odrobinę
gruszki i kawałek
czekolady. całość przykryć jeszcze ok. pół łyżki masy. Całość powinna wypełniać ok 2/3 wysokości foremki.

Piec ok. 15-20 min w temperaturze 180 stopni.