Wykonanie
Ciasto:25 g
drożdży3 szklanki
mąkipół łyżki
cukrupół łyżeczki
soli1 łyżka
olejufarsz:1 średnia
cebula5 dużych
pieczarekpół puszki
pomidorów krojonychpół puszki
kukurydzyoregano,
sól,
pieprzpętko
kiełbasy30 dag
sera żółtego1. w misce rozpuścić
drożdże w szklance ciepłej
wody z dodatkiem
cukru,
soli i łyżki
mąki, zaczekać pół godziny,2. dodać
mąkę i
olej, wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,3.
cebule i
pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć,4. ciasto rozwałkować przełożyć na dowolną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ja korzystam z prostokątnej o wymiarach 26 cm x 36 cm),5.
sos pomidorowy wymieszany z
solą,
pieprzem i
oregano rozsmarować na cieście,6. na sos wyłożyć usmażone
pieczarki i
cebulę,
kukurydzę i pokrojoną w plasterki
kiełbasę, na koniec starkowany
ser,7. posypać
solą i
pieprzem, piec 30 min w temperaturze 180 stopni C.