Wykonanie
Tortowa opcja popularnego deseru, któremu przypisuje się właściwości pobudzające, co, patrząc na składniki, nie powinno dziwić. Jak wszystko tam ma oczywiście kilka legend i na bank swoje święto, choć nie wiem kiedy :)SkładnikiCiasto (1 sztuka)2 szklanki
mąkiszklanka
cukru1/4 szklanki
kakao1/5 szklanki
oleju1,5 szklanki
wody1.5 łyżeczki
proszku do pieczeniaI takie zrobić dwa.Poncz
kawarumKrem2 budynie
waniliowe0,5 litra
mleka roślinnegokostka
margarynykakao
Składniki na ciasto mieszamy ze sobą, wlewamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku. 180/45 :)Nasączamy je mieszanką mocnej
kawy i
rumu w ilościach zadowalających :)Przygotowujemy
budyń według przepisu na opakowaniu, ale według proporcji podanych w składnikach czyli dwa
razy więcej proszku lub dwa
razy mnie
mleka. Miksujemy razem z
margaryną i smarujemy obie warstwy na wierzchu, a następnie obie posypujemy obficie
kakao. Kładziemy jedną na drugą i mamy tort.