Wykonanie
Same składniki może mało wykwintne, bo
banany i to pewnie jeszcze pastewne, natomiast wszystko jest kwestią dobrego marketingu. W tym wypadku przystrojenia. Poza tym poszedł na imprezę więc furore zrobił.Składniki:ciasto (proporcję na jedną tortownicę)3 szklanki
mąkipół szklanki
cukru5 dojrzałych
bananówtrochę ponad pół szklanki
oleju i tyle samo
mleka roślinnego lub
wody4 łyżeczki
proszku do pieczeniakrem6
bananów3 łyżki
kakao2 - 3 łyżki
mąkikrem na wierzchu2 budynie
bananowe0,5 l
mleka sojowegomargarynaWykonanie:Jeśli chodzi o składniki na ciasto to wszystkie wymieszać, ale
proszek do pieczenia dodajemy na końcu. Aha, no i
banany rozgniatamy wcześniej. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 min. Ja upiekłem takie dwie i z każdej ściąłem nadęty czubek wyrównując do poziomu.Aby zrobić krem rozgniatamy
banany, dodajemy
kakao i trochę
mąki. Gotujemy aż zgęstnieje.Krem na wierzch to nic innego jak gęsty
budyń, czyli dwie paczki na pół litra
mleka, zmiksowany z
margaryną. Im bielsza tym lepiej.Ciemny krem do środka, a biały na wierzch. Tak jest bardziej elegancko ;) Ciasta nie trzeba nasączać jest w miarę mokre.