Wykonanie
            Jeśli chcemy zrobić muffinki, postępujemy wg zasady starej jak świat, czyli mieszamy porządnie osobno składniki suche i osobno mokre, a 
potem łączymy jedne z drugimi i mieszamy już niezbyt dokładnie, tylko do połączenia składników.

Składniki suche czyli:- 2 szklanki 
mąki,- 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia,- 0,5 szklanki 
kakao (100ml),- 0,5 szklanki 
cukru.Składniki mokre:- 2 małe, dojrzałe 
banany rozgniecione widelcem,- 3/4 szklanki 
oleju,- 1 szklanka 
mleka roślinnego.Teraz wlewamy mokre do suchych, mieszamy i do całości dorzucamy połamaną na kawałki 
gorzką czekoladę - 1 tabliczkę lub 2, nie trzeba sobie żałować ;)

Pieczemy, oblewamy rozpuszczoną wcześniej polewą 
kakaowo-
orzechową Belbake, znaną w środowisku jako "nugat z Lidla" :))(Uwaga! Polewa dostępna wyłącznie w okresie świąt zimowych, należy wtedy zaopatrzyć się w co najmniej 20 pudełek, bo 
potem nie będzie, aż do listopada ;)Dla zainteresowanych skład: 
cukier, 
orzechy laskowe 42,5%, tłuszcz 
kakaowy, miazga 
kakaowa.Na górę jeszcze obowiązkowo posiekane 
orzechy laskowe i mamy super muffiny 
czekoladowo-
orzechowe do codziennej 
kawy albo okrągłe ciasto na 35 urodziny, SMACZNEGO :)
