Wykonanie
Częśc druga robiona bardziej pod gusta dziadków niż moje i mamy bo całkowicie niedietetyczna ! Babeczki z
bananem i
masłem orzechowym.
1 i 3/4 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru (u mnie brązowy)2 łyżki
proszku do pieczeniadwa zgniecione
banany, najlepiej dojrzałe
masło orzechowe (no załóżmy, że było 5 łyżek stołowych :D)1 i 1/2 szklanki
mleka2 łyżki
olejumąkę, proszek i
cukier mieszamy w jednej miscerozgniatamy
banany, dolewamy do nich
mleka i
oleju i mieszamy (ja jestem tradycjonalistką, używam trzepaczki, ale z mikserem poszłoby pewnie sto
razy szybciej)dodajemy
masło orzechowe i mieszamy tylko do połączenia, "wbicia się"
masła w masę, nie rozpuszczajcie
masła całkowicieprzelewacie do foremek i pieczecie ok 20 minut w 180 stopniach
Organizator: quchniawege