ßßß
SKŁADNIKI1 średnia cukinia5 suszonych pomidorów z zalewy1 ząbek czosnku2 łyżki oliwy lub oleju z zalewy z pomidorówgarść pomidorków cherry lub koktajlowych300 g fasolki szparagowej może być mrożona1 mała czerwona cebulaoliwa do polaniabazylia oregano lub przyprawa włoskagarść uprażonych pestek z dynikilka listków świeżej bazyliiser fetaJAK TO ZROBIĆCukinię kroimy wzdłuż na cztery części, a potem w paski. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów i podsmażamy cukinię, przyprawiamy przyprawą włoską lub oregano i bazylią. Chwilę podsmażamy, dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, studzimy.Fasolkę gotujemy, studzimy.Pestki dyni prażymy na suchej patelni.Pomidorki kroimy na pół lub w ćwiartki.Listki bazylii kroimy w paseczki.Cebulę kroimy w cieniutkie piórka.Ser feta kroimy w drobną kostkę.Do dużej miski wrzucamy cukinię, fasolkę, pestki z dyni, pomidorki cebulę i świeżą bazylię. Na koniec dodajemy drobno pokrojony ser feta. Wszystko polewamy oliwą i posypujemy przyprawami.
Smacznego :)