ßßß
mięso3 plastry schabu2 ząbki czosnku1 łyżka suszonego tymianku2 łyżki masłałyżka oliwysos śliwkowy BBQduży pomidor6 łyżek powideł śliwkowychłyżka masłaząbek czosnku2 łyżeczki drobno startej cebuli2 łyżki brązowego cukru1 łyżka miodu1 łyżka sosu sojowegołyżeczka pikantnej papryki w proszkumix sałat, sos balsamicznymięso: schab delikatnie rozbić (jeśli mamy cienkie plastry to tylko by rozbić włókna mięśniowe, nie by był jeszcze bardziej płaski). Lekko je ponacinać. Natrzeć solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy wrzucić mięso i rozgnieciony nożem czosnek. Gdy się podsmaży przewrócić na drugą stronę i dodać masło. Schab posypać z wierzchu tymiankiem i polewać roztopionym masłem, by mięso było soczyste.sos śliwkowy BBQ : Pomidora sparzyć, obrać, pokroić na kawałki i usunąć nasiona. Pozostały miąższ pokroić w kostkę.Do rondelka włożyć masło, drobno starty czosnek i startą cebulę, podgrzać i zagotować. Smażyć przez minutę na małym ogniu następnie dodać pokrojone pomidory, cukier, miód, sos sojowy, ostrą paprykę w proszku oraz powidła. Gotować już na większym ogniu przez około 15 minut aż sos będzie gęsty i mazisty. Zmiksować.

Smacznego! :)