Wykonanie
Ostatnio spłynęła na mnie fala krytyki,za to ,że zupy nie są robione na
mięsie bądź kościach.Powtórze to co wtedy powiedziałam.Gotuje dla swojej rodziny, nie ludzkiego oka.Bardzo cenie swoich czytelników i tych,którzy wypróbowują moje przepisy.Nie chce robić jednak czegoś wbrew sobie.Mam nadzieje,że rozumiecie:)Każdą zupę możecie zgotować tak jak lubicie,jeśli moja jest na
bulionie, wasza może być na
mięsie.Warto modyfikować każdy przepis tak,by jego walory smakowe nam pasowały.A tymczasem zupa pomidorowa na rosole z dnia poprzedniego:)

Skład:- rosół lub
bulion-
przecier pomidorowy-
marchew-
pietruszka- świerzy
koper-
śmietana-
makaron /
ryż- pieprz/sól/magiiZostała mi niewielka ilość rosołu z niedzieli.Postanowiłam dolać do niego
wodę i zagotować,tworząc w ten sposób bazę pod zupę.Do gotującego
bulionu wrzuciłam
marchew.Osobno zgotowałam
makaron.Można
makaron zastąpić
ryżem.Następnie do
bulionu dodałam
przecier pomidorowy.Dodałam ok 3/4 słoiczka.Kiedy zupa znów się zagotowała, odstawiłam na chwilkę,dodałam
śmietanę i znów postawiłam na ogień.Na koniec doprawiłam
koprem,
pietruszą,
magii oraz
pieprzem.Smacznego :)