Wykonanie

Od kiedy mój mąż zaczął nową pracę, w bardzo nietradycyjnych godzinach, cierpię na ciągły brak czasu. Teraz nie bardzo mamy szansę na dzielenie się obowiązkami:) Dlatego znów
makaron i znów na szybko.Potrzebujemy:300g
makaronu (ja dałam penne i świderki)150g
szpinaku świeżego baby7
pomidorków koktajlowych pociętych na pół100g
łososia wędzonego pokrojonego w kosteczkę2 ząbki
czosnkusól i
pieprzzioła prowansalskie2 łyżki ziaren
sezamu3 łyżki
oliwy z oliwek1.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i hartujemy. Przesypujemy go do garnka po gotowaniu.2. Na patelni rozgrzewamy
oliwę - 1 i 1/2 łyżki - wrzucamy
szpinak i na średnim ogniu podsmażamy jakieś 3 minuty.3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek. Mieszamy i podsmażamy 2 minuty.4. Dodajemy
łososia, mieszamy i zostawiamy na ogniu na 3 minuty, mieszając.5.
Szpinak dokładamy do garnka z
makaronem.6. Na patelnię wrzucamy
pomidory i na średnim ogniu przesmażamy 5 minut. Przyprawiamy
ziołami. Dodajemy do garnka.7. Wszystko w garnku razem mieszamy. Dodajemy
sezam i świeżo mielony
pieprz. Mieszamy raz jeszcze:)Podając można posypać
mozzarellą,
parmezanem czy innym
serem:)