Wykonanie
Middle Eastern cuisine is still new for me but I am getting to know new tastes. And I
love them:-)Lamb is
very popular in Ireland. Unfortunately not so much in Poland. I really encourage to eat it
more often. This recipe is a combination of different cuisines but it is a good starting point if you are not
very familiar with lamb and middle eastern cooking.For 4 portions you will need:400g minced lamb1 teaspoon of ground cumin1 teaspoon of ground coriandersalt and pepperHandful of shelled pistachio nuts2 tablespoons of sweet
chili sauce4 soft tortillaslittle gem leavesradisheshummus
natural yogurtfresh coriander leaveslemon zestCrush the pistachios in the pestle and mortar. Mix the meat with spices and salt and pepper. Form 4 sausage shape koftas. You can use wooden skewers to help holding the meat around it (although not necessarily).Heat griddle pan and fry koftas until nicely browned. While still hot cover in sweet
chili sauce and crushed pistachio nuts.In the meantime heat tortillas either in the microwave or on the frying pan. Place one kofta in the middle of tortilla add lettuce leaves, radishes, hummus and
yogurt. Sprinkle with coriander leaves and lemon zest. Wrap into a roll and enjoy!




Kuchnia Bliskiego Wschodu jest dla mnie ciągle nowościa. ale próbuje te nowe dla mnie smaki i muszę przyznać, że bardzo mi odpowiadają.
Jagnięcina jest bardzo popularna w Irlandii, szkoda że nie w Polsce. Naprawdę zachęcam do jej jedzenia. Ten przepis jest połączeniem różnych kuchni, ale myślę że jest dobrym początkiem do poznania smaków Arabskich.Na 4 porcje potrzebne nam będą:400 g
mielonego mięsa jagnięcego1 łyżeczka mielonego kuminu1 łyżeczka mielonych ziaren
kolendrysól i
pieprzgarść
pistacji bez skorupek2 łyżki sosu słodkiego
chili4 tortilleliście
młodej sałatyrzodkiewkahummus
jogurt naturalnyliście
kolendryskórka z cytrynyKruszymy
pistacje w moździerzu.
Mięso łączymy z
przyprawami i formujemy 4
kiełbaski. Można je zrobić na patyczkach ale niekoniecznie. Kofty smażymy na rozgrzanej patelni grilowej aż będą ładnie brązowe. Gdy już będą gotowe, smarujemy sosem słodkim
chili i obtaczamy w pokruszonych pistacjach. Toritlle podrzewamy w mikrofalówce lub na patelni, na środek wykładamy koftę,
sałatę i
rzodkiewki, dodajemy hummus i
jogurt. Posypujemy liśćmi
kolendry i
skórka z cytryny. Rolujemy i zajadamy:-)Smacznego!