Wykonanie
Yesterday I posted Middle Eastern recipe and
today I am posting sort of Mexican food recipe with some international influences.
Today is such a miserable day in Ireland that this is perfect warming up food:-)
For 5 portions you will need:400 g stewing beef cut into pieces1 big onion3 cloves of garlic1 red
chili2 peppers1 courgette700g passata1 teaspoon of ground cuminsalt and pepperfresh coriander leaves1 cup of brown lentils1 tablespoon of
olive oil for fryingHeat
olive oil in a pot and add chopped onion,
chili and garlic. Fry for a minute and add cumin and beef. Fry for few
more minutes and
pour passata over it. Add some water if it looks too thick. I usually add one
more cup of water. Cover and simmer for about 1.5 - 2 hours until beef is tender.In the meantime cook lentils. Rainse them first. Then cover with water with salt and simmer for about 35 minutes.When
chili is almost done add chopped peppers and courgette. Season with salt and pepper and cook for 10
more minutes.
Pour chili on lentils and sprinkle with fresh coriander leaves. Its so good and hearty food it will keep you warm in a rainy and cold day. I always try to do a bit
more to take it for lunch at work. Enjoy!
Wczoraj zamieściłam wpis o kuchni Bliskiego Wschodu a dziś coś w meksykańskim stylu z wpływami międzynarodowymi. Dziś jest okropna pogoda w Irlandii i to właśnie danie
doda nam ciepła.Na 5 porcji potrzene bedzie:400 g1 duża
cebula3 ząbki
czosnku1
chili2
papryki1
cukinia700 g passaty1 łyżeczka mielonego kuminu
sól i
pieprzLiście
kolendry1 szklanka brązowej
soczewicy1 łyżka
oliwy z oliwek do smażeniaRozgrzej
oliwę i dodajemy posiekaną
cebulę,
chili i
czosnek. Smaż przez minutę i dodaj kumin i
wołowinę. Smaż przez kilka minut i dodaj passatę. Dodaj
wodę jeśli sos wydaje się zbyt gęsty. Ja zazwyczaj dodaję 1 szklankę. Gotuj pod przykryciem 1.5 - 2 godz aż
wołowina będzie miękka.W międzyczasie ugotuj
soczewicę. Wypłucz ją pod zimną
wodą, gotuj w osolonej wodzie ok 35 min.
Potem odcedź.Gdy
chili jest prawie gotowe dodaj pokrojoną
paprykę i
cukinię. Dopraw
solą i
pieprzem i gotuj jeszcze przez 10 min.Wyle sos na
soczewicę i posyp liśćmi
kolendry.Smacznego!