Wykonanie
Jest to zupa indyjska, bardzo smaczna i prosta w wykonaniu.
Składniki:1 łyżka
oliwy,2 średnie
cebule,Świeży
imbir 2,5 cm,4 ząbki
czosnku,1-2
czerwone chilli,1/2 łyżki
kurkumy,1 łyżka kuminu,1/2 łyżki
kolendry,1 łyżka
garam masali,4
kolby kukurydzy (może być z puszki),
Sól (do smaku)Troszkę świeżej
kolendry, jak ozdoba.Wykonanie:Podgrzać
oliwę w wysokim naczyniu i przyrumienić na niej
cebulkę. Następnie dodać
czosnek,
chilli i
imbir. Podsmażyć przez 40 sekund. Dodać
przyprawy i
sól, mieszać energicznie i dodać
kukurydzę. Teraz zalać wszystko
wodą, poziom
wody około 4 cm nad składnikami. A następnie gotować na wolnym ogniu dopóki
kukurydza nie będzie miękka około 15-20 min. Całość przelewamy do miseczki posypujemy
kolendrą i serwujemy.