ßßß
Składniki200 gr masła (pokroić w kostkę)200 gr gorzkiej czekolady85 mąki40 gr kakao50 gr białej czekolady50 gr mlecznej czekolady3 duże jajka200 gr cukru1 krokZagotować wodę w dużym garnku, włożyć w garnek miskę tak, aby miska nie dotykała wody. Do miski włożyć masło oraz rozdrobnioną gorzką czekoladę. Składniki zaczną się topić pod wpływem gorąca. Kiedy wszystko się stopi, należy zdjąć z ognia i odstawić, aby się wystudziło.2 krokNastawić piekarnik na 160 stopni. Potrzeba około 10 min aby się piekarnik podgrzał w tym czasie należy przygotować blaszkę do pieczenia i wyłożyć ją pergaminem. Teraz należy przesiać przez sito kakao i mąkę.3 krokPosiekać na drobniutkie kawałki białą i mleczną czekoladę. W tym czasie możecie już zmniejszyć temp w piekarniku do 90 stopni.4 krokDo miski wrzucić 3 jajka pomieszać to z cukrem i miksować na najwyższych obrotach aż całość będzie jasna i puszysta.5 krokDo miski z jajkami i cukrem dolać przestudzoną masę z czekolady i masła. Teraz wszystko delikatnie mieszamy łyżką aż całość będzie brązowa.6 krokTeraz należy powoli wsypywać do miski z masą przesianą mąkę z kakao, delikatnie wszystko mieszając łyżką.Kiedy całość jest już wsypana dodaj rozdrobnioną białą i mleczną czekoladę.7 krokWlej wszystko do przygotowanej blaszki i wstaw do piekarnika. Powinno się piec około 25 min. Po 25 min należy sprawdzić czy jest upieczone, jeśli jest jeszcze nie dopieczone piecz jeszcze 5 min.Kiedy uznasz, że jest gotowe wyłącz piekarnik i poczekaj aż całkowicie wystygnie.Świetnie pasuje do filiżanki mocnej kawy, a dla dzieci z kubeczkiem kakao.