Wykonanie
Bez
mąki.Lekkie, puszyste i cudownie pachnące
czekoladą.Jest naprawdę proste w wykonaniu.Polecam!Składniki:6
jajek2 tabliczki 70%
gorzkiej czekolady150g
cukrupół kostki
masłaCzekoladę roztopiłam z
masłem.Można w garnku lub w kąpieli
wodnej.I odstawiłam żeby przestygła.Odlałam z masy około pół szklanki na polewę
Cztery
żółtka i dwa całe
jajka ubiłam z połową
cukru, na puszystą masę.
Do ubitych
jajek dodałam wystudzoną i roztopioną
czekoladę.
Z czterech
białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą połowę
cukru.
Do czekoladowej masy przełożyłam ubitą pianę idelikatnie wymieszałam.
Wymieszaną masę przełożyłam do wysmarowanej
masłem i posypanej
tartą bułką formy.
Piekarnik nagrzałam do 200 stopni.Piekłam w 190 stopniach przez około 30 minutaż skorupka popęka ;-)Po przestudzeniu polałam ciasto odlanąwcześniej
czekoladą.Można posypać ciasto np.
malinami.
Smacznego!