ßßß
 
            
         Bez mąki.Lekkie, puszyste i cudownie pachnące czekoladą.Jest naprawdę proste w wykonaniu.Polecam!Składniki:6 jajek2 tabliczki 70% gorzkiej czekolady150g cukrupół kostki masła
Bez mąki.Lekkie, puszyste i cudownie pachnące czekoladą.Jest naprawdę proste w wykonaniu.Polecam!Składniki:6 jajek2 tabliczki 70% gorzkiej czekolady150g cukrupół kostki masła Czekoladę roztopiłam z masłem.Można w garnku lub w kąpieli wodnej.I odstawiłam żeby przestygła.Odlałam z masy około pół szklanki na polewę
Czekoladę roztopiłam z masłem.Można w garnku lub w kąpieli wodnej.I odstawiłam żeby przestygła.Odlałam z masy około pół szklanki na polewę
 Cztery żółtka i dwa całe jajka ubiłam z połową cukru, na puszystą masę.
Cztery żółtka i dwa całe jajka ubiłam z połową cukru, na puszystą masę.
 Do ubitych jajek dodałam wystudzoną i roztopioną czekoladę.
Do ubitych jajek dodałam wystudzoną i roztopioną czekoladę. Z czterech białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą połowę cukru.
Z czterech białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą połowę cukru. Do czekoladowej masy przełożyłam ubitą pianę idelikatnie wymieszałam.
Do czekoladowej masy przełożyłam ubitą pianę idelikatnie wymieszałam. Wymieszaną masę przełożyłam do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy.
Wymieszaną masę przełożyłam do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni.Piekłam w 190 stopniach przez około 30 minutaż skorupka popęka ;-)Po przestudzeniu polałam ciasto odlanąwcześniej czekoladą.Można posypać ciasto np.malinami.
Piekarnik nagrzałam do 200 stopni.Piekłam w 190 stopniach przez około 30 minutaż skorupka popęka ;-)Po przestudzeniu polałam ciasto odlanąwcześniej czekoladą.Można posypać ciasto np.malinami.
 Smacznego!
Smacznego!