Wykonanie
Sałatkę warzywną robią wszyscy, u każdego jednak inaczej smakuje...Ja nie dodaje ani
jabłka, ani
groszku. Nie kroje też zbyt drobno, ponieważ lubię czuć warzywa.Jeszcze jedno! Najlepsza wychodzi z warzyw z rosołu :DPrzepis i składniki podane dość surrealistycznie... nie warzyłam np. ile powinno być dokładnie
selera...

składniki2 ugotowane średnie marchwie3 ugotowane średnie
ziemniaki1 ugotowana średnia
pietruszkaPołówka ugotowanego małego!
selera6 ugotowanych na twardo jaj7 dużych
kiszonych ogórkówpołówka białej części
pora - ćwiartki w plasterki, bardzo cienkie
sólpieprzmajonezPrzygotowaniekroimy warzywa w kostkę około 5x5mm,połówkę
pora przekrawamy na pół i kroimy bardzo cienko.Dodajemy
majonez, mieszmy - taką ilość aby ładnie oklejał warzywa, nie może być go za mało, wtedy
sałatka jest sucha!Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku, ja lubię więcej
pieprzu.Czasami dodaję trochę soku z
ogórków, świeżego
ogórka,
rzodkiewki..
Sałatkę należy odstawić na przynajmniej godzinę do lodówki aby sie "przgryzła"
Bona Apetita!#ZjedzZapasy