Wykonanie
Kurczak jest moim ulubionym
mięsem. Mogłabym go jeść codziennie w różnych postaciach.Dzisiejszy przepis ma swoje lata i przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.Szybki w przygotowaniu, prosty, idealny na niedzielny obiad czy rodzinne przyjęcie.Jestem pewna, że jak spróbujecie, to nie będziecie żałować i nie jednokrotnie wrócicie do tego przepisu :)

Składniki:
filet z kurczaka podwójny400 g
pieczarek2-3 łyżki
mąki kukurydzianej
oliwa z oliwekłyżka
koncentratu pomidorowego3 łyżki
przecieru pomidorowegowodaprzyprawy:
vegeta,
sól,
pieprz,
bazyliaPrzygotowanie:1.
Pieczarki kroimy w półtalarki. Podsmażamy na
oliwie.2.
Kurczaka kroimy w kostkę. Posypujemy
vegetą oraz
mąką kukurydzianą. Podsmażamy na
oliwie z oliwek. Dolewamy
wody (ok. 2,5 szklanki lub więcej) - ma powstać sos.3. Do
kurczaka dodajemy podsmażone
pieczarki, koncentrat, przecier oraz
przyprawy. Całość gotujemy ok. 5 minut.Można podać z:
ryżem, kuleczkami ziemniaczanymi,
makaronem.
