Wykonanie
Święta, święta i po świętach. Czas nieubłagalnie płynie. Tydzień urlopu przeminął nim się obejrzałam. Na najbliższe 7 dni zaplanowany jest remont... Lubię taki szał. Lubię jak się coś dzieje. Lubię zmiany i nowości. Gdyby ktoś mnie zapytał, czy chce się przeprowadzić do innego miasta bez wahania bym powiedziała, że TAK. Pod warunkiem, że Mąż za mną pójdzie :)Na blogu miałam dość długą przerwę. Natłok obowiązków w pewnej chwili mnie przerósł. Ale ogłaszam swój powrót ! Koniec błogiego lenistwa :)Dziś zapraszam Was na warzywne muffiny. Są idealne na śniadanie, na przekąskę i na kolację. Możemy dodać swoje ulubione warzywa. Smak za każdym razem będzie inny. Możemy je zjeść na ciepło i na zimno. Z domowym
ketchupem lub
solo.

Składniki (12 muffinek):8
jajekpół szklanki
mleka roślinnegokilka różyczek
brokułapapryka (żółta lub czerwona)
pomidorgarść pestek
słonecznikagarść
siemienia lnianegotymianek,
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Jajka miksujemy z
mlekiem. Dodajemy
sól,
pieprz,
tymianek,
słonecznik, siemię i całość razem mieszamy.Warzywa kroimy, układamy w foremkach na muffiny. Zalewamy masą jajeczną.Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Pod koniec można posypać
startym serem żółtym.