Wykonanie
Pomysłów na wielkanocne faszerowanie
jajek jest mnóstwo. Na który jednak się zdecydować, żeby nasz stół wyglądał kolorowo i apetycznie? Proponuję Wam bardzo prosty sposób faszerowania
jajek kolorowymi pastami.Składniki:6
jajekMajonezsól,
pieprzPasta czerwona: Łyżeczka
koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki
paprykiPasta zielona: 4-5 łyżek
groszku mrożonego, 2-3 łyżeczki
natki pietruszkiPasta żółta: 2 plasterki
żółtego sera, 1/4 łyżeczki
curryJajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupek, kroimy na połówki, wyciągamy
zółtko i trochę
białka. Wkładamy to do blendera, dodajemy 2 łyżki
majonezu, trochę
soli i
pieprzu i miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na 3 części:Do pierwszej dodajemy
ser i
curry, miksujemy i nakładamy do
jajek - mamy kolor żółty.Do drugiej dokładamy uprzednio ugotowany
groszek i
pietruszkę, miksujemy, nakładamy do
jajek - kolor zielony.Do trzeciej dodajemy koncentrat i
paprykę, miksujemy, lub mieszamy łyżką i nakładamy - kolor czerwony.Ja za każdym razem myłam blender, bo nie chciałam, żeby kolejne pasty zmieniły kolor. Oczywiście z mieszaniem można sobie także poradzić bez blendera - wystarczy najpierw rozcisnąć
jajka widelcem.
Koszt przygotowania: 6 złotychCzas przygotowania: 20 minutStopień trudności: łatwe