Wykonanie
Czasami przychodzi moment, że dotychczasowe, dobre, sprawdzone przepisy na sałatki nudzą się. Potrzeba nam wówczas nowych smaków, aby zaspokoić
kubki smakowe. Tak było i tym razem. Wszystkie sałatki, które znajdziecie na blogu są wielokrotnie sprawdzane i bardzo przeze mnie lubiane. Trudno określić, którą lubię najbardziej. Na ten moment przejadły mi się wszystkie :). Stąd pomysł na zupełnie nowe smaki. Okazuje się, że
kiełki fasoli mung są fantastycznym składnikiem sałatek. Dzisiejsza propozycja jest strzałem w dziesiątkę. Polecam! Przepis znalazłam na stronie .
Składniki:- 2
ogórki kiszone (starte na tarce),- 2
jajka na twardo (obrane ze skorupek, pokrojone w kostkę),- 1 puszka
groszku (odsączonego),- 100 g startego na tarce
sera żółtego,- 1/2
czerwonej papryki (pokrojonej w kostkę),-
majonez,
sól,
pieprz,
curry.Wszystkie składniki mieszamy, przyprawiamy do smaku. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego!