Wykonanie
Curry jest na tyle specyficzną
przyprawą, że nie odpowiada każdemu. Ja ją lubię, choć w umiarkowanej ilości, dlatego do potraw dodaję najwyżej szczyptę
curry. :-) Dzisiejsza propozycja to
jajka curry. Wyraziste, aromatyczne i dość ciekawe w smaku, bo ta
przyprawa jest ostatnią rzeczą, która mogłaby kojarzyć mi się z
jajkami. ;-) Dla przełamania smaku dodałam również surową,
czerwoną paprykę, Polecam spróbować.
3
jajka1/2
czerwonej papryki1/2 łyżeczki
curry1 łyżeczka
majonezu1 łyżeczka posiekanego
szczypiorkusól,
pieprz1.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół, wyciągamy
żółtka,
białka odkładamy.2. Miksujemy
paprykę,
żółtka,
majonez,
sól,
pieprz i
curry.3. Tak przygotowaną pastę wykładamy na
białka. Ozdabiamy
czerwoną papryką i posiekanym
szczypiorkiem.